18 Ekim 2017 Çarşamba

Ukrayna - Zaporijya


Büyük Ukrayna turuna başlamak için Atatürk Havaalanından yola çıkıyoruz.Uçağımız 
1 saat 20 dk sonra Zaporijya Havaalanına iniş yapıyor.
Havaalanı uluslararası nitelikte ama iniş yaptıktan sonra öyle olmadığını anlıyorsunuz.Pistin kötülüğünü uçak perona ilerlerken hissediyorsunuz. Terminale gitmek için beklerken uçaktan batığımda pistteki çukurları görebiliyorum.
Mavi otobüsler ile terminale taşınacağız. Terminal dediğime bakmayın,ülkemizdeki otobüs terminalleri bile daha büyük, modern ve bakımlı.Havaalanı Nisan 2017 tarihinde bakım için uçuşlara kapatılmış ama Ağustos 2017 itibariyle yenilik yok.
Rusya'nın Kırımı alması nedeniyle havaalanında yoğun güvenlik önlemleri var. 200 km yakında çatışmalar devam ediyor.Grup olarak yolcu listesi vermemiz,girişimizi kısmen kolaylaştırıyor.Giriş işlemlerini askerler yapıyorlar ve sorular soruyorlar.
Vize olmaması nedeniyle kimlikle giriş yapabiliyorsunuz ama belge doldurmanız ve belgeyi saklamanız gerekiyor. Ukyrana'dan çıkarken doldurduğunuz belgeyi istiyorlar. Pasaport ile girişlerde belge işlemi yok.
Bavullarımızın gelmesi zaman alıyor. Traktör ile uçaktan alınarak getirilen römorklar, terminal kapısının 3-4 metre yakınına kadar getiriliyor.Kalan mesafede görevliler römorkları itiyorlar.
Kötü başlıyoruz ama moral bozmaya gerek yok.

 Zaporijya'da 1 gece konaklayacağiz.Otelimizi beğendim.4 yıldızlı ve merkezde.Önündeki caddeden sürekli minibüsler geçiyor. Rusya'da olduğu gibi, Ukraynada da minibüs var.